Att vara aktiv som förälder

Förälder/funktionär
När man som förälder följer sina barn till träningar och tävlingar kan det i början verka svårt men samtidigt lite spännande. Vad är det för regler, varför sa de att han blev diskad? Eller det som de andra vuxna håller på med, att vara funktionär tex, de verkar bra duktiga i sina blåa tröjor och foppatofflor.

Man får mail om att man ska följa med som matlagare. Första reaktionen är att det verkar svårt eller jag har inte tid.

Alla föräldrar som ni träffar och som är aktiva har fullt upp med jobb och allt annat i sin vardag men de väljer ändå att gå funktionärsutbildningen eller att åka bort över helgen med ett gäng snacksaliga unga damer o herrar. Ja varför då? Vad är det som gör att så många, de allra flesta, ställer upp för sina barn och KS?

För egen del är det ett par saker som avgör. Att tillbringa tid med mitt barn är aldrig jobbigt och är han på tävling eller på läger så kan jag lika gärna vara det också. Det är kul. Jo faktiskt så är det väldigt roligt vi skrattar mycket. Att se våra ungdomar ladda och sedan prestera och väldigt väldigt ofta göra jättebra lopp och personliga rekord. Det är så fantastiskt kul. En ynnest att få vara med om.

VändningskontrollantNär jag började som tävlingsfunktionär var jag så nervös. Jag trodde inte att jag som inte simmat själv skulle fatta vad jag skulle göra. Det tog ett tag men efterhand lärde jag mig mer och nu har jag funnit min plats där jag känner mig någorlunda bekväm. Joo då det är fortfarande lite svårt ibland men alla hjälps åt. Det ordnar sig alltid.

Även de minsta arbetsuppgifterna måste göras. De flesta kan koka kaffe och bre mackor i alla fall. När jag väl börjat så kan jag idag inte begripa varför jag i början satt på läktaren istället. Man får bara träsmak och funktionärer betalar ju inte entré.

Vill du också bli en av gänget? Du kan ringa kansliet eller prata med någon tränare eller någon av funktionärerna vi tar tacksamt emot dig som en av oss.

Välkommen till KS!

Gun, bara en vanlig förälder.

Comments are closed.