Skötselråd från Lane 4

Det lönar sig att vårda sitt badplagg…

Vi får alltid frågor om våra olika kvalitéer och hur man sköter sina badplagg.
Därför har vi gjort en liten resumé baserad på våra erfarenheter och tester.

  • Använd aldrig tvättmedel eller sköljmedel när du sköljer dina
    badplagg.
  • Torka inte badplagget på varma element eller med hårtorkar.
  • Tänk också på att shampoo och balsam förstör Lycran i ditt plagg, ha därför aldrig badplagget på dig när du tvättar håret eller duschar.
  • Förvara aldrig plagget blött. Plocka upp simmarväskan efter varje träning och häng upp plagget.
  • Solkrämer och bodylotion förstör Lycran. Speciellt om den dessutom utsätts för starkt solljus.

Övrigt att tänka på
(endast Lane 4´s åsikter)
Det är alltid svårt att få rätt mot ett baddräkts/byx företag om du reklamerar ett badplagg. Att tro att 3 års fabrikationsfel som man som konsument har rätt till praktiseras nästan aldrig och vi som badplaggstillverkare kan
alltid hävda att du inte har vårdat plagget rätt, badhuset har klorerat för mycket osv.
Om du har höga krav på klorresistens, satsa då på klorresistenta eller material märkta Chlorine proof. Fråga badhuset hur mycket klor man tillsätter i bassängen. Blir svaret 20 mg/l eller mer kommer ditt badplagg att snabbare tappa färg.

Ha flera badplagg. En baddräkt eller badbyxa är ju faktiskt ett intim plagg och man bör byta plagg ibland.

Hur gör man då för att få ett plagg som håller länge? Ja nu följer en liten beskrivning om våra kvalitéer. Orkar du läsa förstår du snart vilken typ av människa du är och vad som passa dig bäst.

IT Chloroban & Aqua Max:
Om du vill ha ett badplagg som kommer att hålla många år framåt är det denna kvalité du skall välja. Innehåller 47% PBT. Detta material är perfekt för föräldrar som inte alltid har 100% kontroll över om deras barn och ungdomar sköljer sina plagg efter träning. Dessutom torkar plaggen snabbt.

Lycra Power & Durable:
Fördelen med Lycra, som är ett varumärke och som är en elastanfiber, är att de är behagliga att ha på sig, särkilt för tjejer. Materialet har lång hållbarhet men kräver att man alltid sköljer ut klorvatten efter bad samt undviker varma bassänger eftersom Lycran annars smälter. Se alltid till att du väljer plagg som innehåller mycket Lycra och helst Power Lycra (22% och mer). Kontrollera också alltid att Lycran har Fadexbehandlats, då håller färgerna bättre.

Speedline:
Dessa plagg innehåller 20% Lycra och är vårt bassortiment. Plagg som är funktionella och inte kostar en massa. Perfekt för den som vill ha flera plagg eller den som bara simmar 1-2 pass i veckan

Barracuda:
Ett plagg avsett för tävling. Special behandlad yta som är vattenavvisande och ett mycket tunt material. Om man simmar mycket i detta material så försvinner specialbehandlingen så vi rekommenderar endast att använda Barracudaplaggen vid tävling. Även övriga tävlingsbaddräkter och tävlingsbadbyxor rekommenderas att endast användas vid tävling för längre hållbarhet.

Comments are closed.