Pressmeddelande: Kalmar Simsällskap tar över Kalmar Swimrun 2025

  • 9 jul 2024

image: Pressmeddelande: Kalmar Simsällskap tar över Kalmar Swimrun 2025

Fredrik Elfverson, ordförande Kalmar Simsällskap och Claes Hydvall,VD Kalmar Swimrun. FOTO: EMMA KITTEL

Kalmar, 9 juli 2024 – Kalmar Simsällskap är glada att meddela att vi från och med 2025 kommer att ta över arrangemanget av den populära tävlingen Kalmar Swimrun. Vi ser fram emot att förvalta och utveckla Kalmar Swimrun kommande år.

“Vi är oerhört stolta över att få möjligheten att driva Kalmar Swimrun,” säger Fredrik Elfverson, ordförande för Kalmar Simsällskap. “Vårt mål är att inte bara bevara tävlingens anda utan även att bredda målgruppen och göra evenemanget ännu mer spännande för både nya och återkommande deltagare.”

“Det har varit en stor glädje att arrangera Kalmar Swimrun och känner stolthet att nu lämna stafettpinnen vidare till Kalmar Simsällskap”, säger Claes Hydvall, tävlingsledare för Kalmar Swimrun.

Kalmar Simsällskap kommer att introducera spännande nyheter för att locka en bredare målgrupp. Trots dessa nya inslag kommer de som har kört loppet tidigare att känna igen sig, då vi värnar om att inte ändra grundpelarna i detta redan fantastiska evenemang.

Genom att arrangera Kalmar Swimrun breddar vi vår verksamhet och skapar förutsättningar för ungdomsidrotten. Detta innebär att fler unga kan få tillgång till sport och rörelse, vilket i sin tur främjar simkunnighet och simning som motionsform.

Kalmar Simsällskap har alltid varit djupt engagerade i lokala sportevenemang såsom Ironman och tidigare Kalmar kanalsim. Redan idag är Kalmar Simsällskap en del av Kalmar Swimrun med ett stort antal funktionärer. Genom att ta över arrangemanget stärker vi det lokala ägandet och vår synlighet i samhället.

Kalmar Simsällskap har en lång tradition av att främja simkunnighet och erbjuda möjligheter för motion och tävling inom simning. Med över 100 års erfarenhet är vi en stabil och engagerad del av Kalmars idrottsliv.

Vi ser fram emot att välkomna alla deltagare och supportrar till Kalmar Swimrun 2025 och fortsätta att bygga på framgångarna för detta uppskattade evenemang.

För mediaförfrågningar och ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Elfverson
070-719 82 24
ordforande@kalmarsim.se